top of page

WELKOM BIJ DE DS-FAMILIE

Wij zijn een trots familiebedrijf. We bestaan al ruim 25 jaar en zijn gespecialiseerd in lassen, verspanen en plaatbewerking. Gelegen in het hart van de Beatrixhaven in Maastricht, bieden wij een geïntegreerde productieomgeving waar alles onder één dak plaatsvindt.

Bij DS Metaal vormen onze ruim 50 medewerkers uit Zuid-Limburg en de grensstreek een hecht team. Met passie en vakmanschap werken we samen aan hoogwaardige producten. Bij DS staan de deuren overal open, omdat wij geloven in de kracht van persoonlijke verbindingen. Iedereen kent elkaar hier, en dat creëert een vertrouwde en ondersteunende werkomgeving.

Professionaliteit en hechte familiecultuur gaan bij ons hand in hand. Bij ons ben je geen werknemer, maar een lid van de DS-familie. Samen streven we naar succes en groei, omdat we geloven dat ons team de sleutel is tot ons mooie bedrijf.

Wordt deel van ons enthousiaste team en ontdek de mogelijkheden die DS Metaal te bieden heeft. Jouw carrière begint hier met of zonder diploma, in een omgeving waar jouw talenten worden erkend en gedacht wordt in mogelijkheden!

_MG_3939.jpg

Vaardigheden zijn net zo belangrijk als diploma's

DS Metaal geeft je een kans. Wij geloven dat technisch inzicht net zo belangrijk is als een diploma. Als je interesse hebt in metaalbewerking en de wil om te werken en te leren, bieden wij de mogelijkheden. Onze mensen zijn behulpzaam en spreken elkaar aan. Zo leer je het meest en blijven wij ons constant ontwikkelen.

DS_Metaal_Workforce.jpeg

Geen nummer maar
lid van de DS-Familie

Een collegiale sfeer staat bij DS Metaal centraal. Voor een goeie grap is altijd ruimte en we nemen onszelf niet te serieus. Of je nu op kantoor werkt of in de productie, we zijn één team. De nauwe samenwerking tussen verschillende afdelingen bevordert niet alleen de productiviteit, maar zorgt ook voor een positieve werkomgeving.

_MG_4247_crop2 (1).jpg

We zijn trots op onze open bedrijfscultuur

Bij DS Metaal krijgt iedereen dezelfde kansen. We zijn blij met de verschillen onder onze mensen: cultuur, afkomst, mannen, vrouwen, jong en ouder, noem maar op. We helpen ook vaak mensen weer aan het werk te gaan. Deze fijne werksfeer hebben we samen gemaakt en vinden we allemaal belangrijk.

Vacatures

Openstaande vacatures

_MG_4313.jpg

Vacature

Teamleider verspaning 38 uur (M/V/X)

We zijn op zoek naar een senior verspaner met leidinggevende skills. Binnen de verspaning zijn er geen geheimen voor jou.
Zowel conventioneel als CNC-verspanen doe jij met je ogen dicht (niet letterlijk natuurlijk).

Daarnaast weet jij dat verspaning niets is zonder jouw team en kun je iedereen
in zijn/haar kracht zetten op jouw afdeling.
Lasser DS Metaal.jpeg

Vacature

(Ervaren) Samensteller / Lasser (MIG/MAG) (M/V/X) 38u per week

Als samensteller/lasser ben jij de persoon die het eindproduct maakt: Vanuit verschillende afdelingen komen van de laser gesneden, gekante, gefreesde en gedraaide producten samen bij jou. 

Wij zoeken een (ervaren) lasser die kritisch is op zijn eigen werk en nadenkt over hoe hij zijn werk het meest efficiënt kan uitvoeren. 

Onze medewerkers vertellen met plezier over hun werk bij DS Metaal.

Onze teamleden bij DS Metaal zijn zeer betrokken en willen graag dat nieuwe collega's een goed beeld krijgen van het werken bij ons. Lees hier hun verhalen over wat hen aantrekt in hun baan. Als deze ervaringen je aanspreken, is de kans groot dat je bij DS Metaal een prettige werkomgeving vindt, waar je elke dag met plezier naartoe gaat en fijne collega's ontmoet.

DS Heather.jpeg

Lassen is niet alleen mannenwerk!

Hallo! Mijn naam is Heather, en ik ben een trotse lasser bij DS Metaal.

 

Veel mensen denken dat lassen typisch mannenwerk is, maar ik ben hier om daar verandering in te brengen. Lassen is een vak waar vaardigheid, precisie en een sterk oog voor detail belangrijk zijn. Kwaliteiten die niet uniek zijn voor mannen, volgens mij.

 

Beginnen aan je carrière brengt uitdagingen met zich mee, dat is als vrouwelijke lasser niet anders. Maar met de steun van mijn collega's bij DS en wat doorzettingsvermogen, heb ik bewezen dat ik net zo bekwaam ben als de mannen bij DS. Je bent hier al snel van toegevoegde waarde en dat voelt goed!

 

Lassen vereist niet alleen fysieke kracht, maar ook creativiteit, probleemoplossend vermogen en een fijngevoeligheid die essentieel zijn voor het nauwkeurig samenvoegen van materialen. Vrouwen brengen een andere visie en vaardigheden naar de werkplaats. Wat bijdraagt aan innovatie en verbeterde technieken, iets waar DS Metaal sowieso continu mee bezig is. In mijn ervaring kunnen vrouwen geel goed zijn in fijn, gedetailleerd werk, wat vaak nodig is in gespecialiseerde lasprojecten.

 

Bij DS Metaal worden vrouwen aangemoedigd om hun carrière in het lassen te starten. DS biedt trainingen, coaching en een heel behulpzaam team waar iedereen, ongeacht geslacht, kan groeien en uitblinken. Een van de eigenaren van DS Metaal is ook een vrouw en de HR is hier ook in handen van een vrouw.

Dus, ben je een vrouw die overweegt een carrière in het lassen te beginnen? Neem van mij aan: lassen is niet alleen voor mannen; het is een vakgebied waarin wij, vrouwen, onze plek snel kunnen vinden en veel kunnen toevoegen. 

 

Sluit je bij ons aan en help ons de plek voor vrouwen in de wereld van het lassen vorm te geven!

Antwoord formulier

Hoe solliciteer je bij ons?

Vul het formulier onderaan de pagina in en verstuur het; je sollicitatie wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante afdeling die ermee aan de slag gaat.

Bestand uploaden

Bedankt wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

 • Heb je een diploma of certificaat nodig?
  Dit is niet strikt noodzakelijk, maar kan zeker een positieve factor zijn in de beslissing om voor jou te kiezen Bij DS Metaal vinden we het belangrijk dat we medewerkers aantrekken die bij ons passen. Dat betekent dat je wel kennis en/of ervaring moet hebben met metaal, technisch tekeninglezen en meetinstrumenten. Mocht je dit nog niet hebben, maar wel heel graag bij ons willen werken, laat ons dan weten waarom je dit graag zou willen en wat je van ons nodig hebt om dit een succes te maken. Samen kijken we dan of dat mogelijk is.
 • Worden opleidingen betaald door DS Metaal?
  Verplichte opleidingen betalen wij. Voor opleidingen op eigen verzoek sluiten we vaak een studieovereenkomst. Dit wil zeggen dat wij de opleiding en (een deel) van de opleidingsuren betalen, maar we van jou ook een investering in tijd verwachten. Enkele voorbeelden: NIL Lascertificaten (Nederlands Instituut voor Lastechniek): Voor verschillende lasprocessen zoals MIG/MAG, TIG, en elektrode lassen. Certificaten variëren van basisniveau tot gevorderde en specialistische niveaus. Cursussen en Certificaten in CNC-technologie: Aangezien CNC-verspaning een belangrijk onderdeel is van de moderne verspaningstechniek bij DS Metaal, zijn er diverse cursussen en certificeringen specifiek gericht op CNC-programmering, -bediening en -onderhoud. BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) Diploma's in Verspaningstechnieken: Deze diploma’s worden verkregen via een leerwerktraject, waarbij praktijkervaring wordt gecombineerd met theoretische studie. Heftruckcertificaat Praktijkopleider Wij zijn altijd bereid om in dialoog te treden over opleidingsmogelijkheden.
 • Hoe gaat DS Metaal om met veiligheid?
  Bij een metaalverwerkend bedrijf is veiligheid van het grootste belang. Hieronder vindt je een opsomming van de PBM’s waarvan je voorzien wordt bij DS Metaal: Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM): Veiligheidsbrillen of gelaatsschermen om de ogen te beschermen tegen vonken, metaalsplinters en chemische spatten. Gehoorbescherming zoals oordoppen of gehoorkappen, gezien het hoge geluidsniveau in metaalverwerkende bedrijven. Hittebestendige handschoenen en beschermende kleding zoals laskleding om te beschermen tegen hitte, vonken en scherpe objecten. Veiligheidsschoenen met stalen neuzen om voeten te beschermen tegen vallende objecten en doorboringen. Veiligheidsopleiding en Training: Regelmatige training over veilig werken, omgaan met machines, en noodprocedures. Machineveiligheid: Gebruik van veiligheidsafschermingen en -hekken rond machines. Regelmatig onderhoud en keuring van machines en gereedschappen. Gebruik van noodstopknoppen en andere veiligheidsvoorzieningen op machines. Ergonomie: Aanpassingen om overbelasting en stress letsel te voorkomen, zoals verstelbare werkstations en ergonomische gereedschappen. Veilige Werkpraktijken: Duidelijke protocollen en procedures voor alle werkactiviteiten. Beleid voor veilig tillen en hanteren van zware voorwerpen. Goede huisvesting en organisatie om struikelen en vallen te voorkomen. Gezondheid en Hygiëne: Voorzieningen voor oogspoeling en douches in geval van blootstelling aan schadelijke stoffen. Regelmatige gezondheids- en veiligheidscontroles. Beleid voor hygiëne om blootstelling aan gevaarlijke stoffen te beperken. Noodprocedures: Duidelijke nooduitgangen en evacuatieplannen. Beschikbaarheid van brandblussers, branddekens en EHBO-kits. Training in brandbestrijding en EHBO.
 • Moet je vloeiend Nederlands kunnen spreken?
  Wij vragen basiskennis van de Nederlandse taal, maar helpen je ook graag om dit te bereiken.
 • Zijn er doorgroeimogelijkheden?
  Ja. Wij stimuleren medewerkers die carrière willen maken binnen DS Metaal. Dit betekent niet alleen verticaal doorgroeien, maar ook verbreding of verdieping. Bijvoorbeeld een opleiding tot praktijkopleider, waarbij je ook je eigen werkzaamheden blijft uitvoeren.
 • Wat zijn de werktijden?
  Normaal gesproken werk je van 7:30-16:15. Het kan soms voorkomen dat we verschoven diensten draaien binnen het dagvenster. De ochtenddienst is dan 6:00-14:45 en de dagdienst 9:15-18:00. We werken met een 38-urige werkweek, op vrijdag ben je dus altijd twee uur eerder klaar en heb je lekker vroeg weekend!
 • Vanaf welke leeftijd mag je bij DS Metaal komen werken?
  Vanaf je 16e kun je bij ons komen werken. In verband met wetgeving, mag je nog niet op alle tijden werken en alle werkzaamheden uitvoeren. Dit betekent dat ook dat je hierdoor helaas niet voor elke vacature in aanmerking kan komen, vanwege onze openingstijden en de beschikbaarheid die daarbij gevraagd wordt. Vanaf je 18e mag je op alle tijdstippen werken en alle werkzaamheden uitvoeren.
 • Moet ik me voorbereiden op het sollicitatiegesprek?
  Het sollicitatieproces kan spannend zijn, maar met een beetje voorbereiding kun je met vertrouwen en rust je gesprek ingaan. Wij vinden het leuk dat je interesse hebt om bij ons te werken, dus we vinden het leuk om je te ontmoeten. Als je je wil voorbereiden op het gesprek hebben we hier wat tips voor je: Neem wat tijd om de website van het bedrijf te bekijken. Lees de functieomschrijving door en als je vragen hebt schrijf deze dan op zodat we deze in het gesprek kunnen beantwoorden. Bedenk wat voor ons van belang kan zijn om te weten, noteer dit ook eventueel zodat je eraan denkt ons dit mee te geven in het gesprek. Plan van te voren hoe je naar ons toe reist en hoe laat je vertrekt. Dat geeft rust. En het allerbelangrijkste is dat je jezelf bent. Dat zijn wij ook en zo leren we onze toekomstige collega het beste kennen. Succes met je sollicitatie! Met deze eenvoudige stappen ben je wat ons betreft goed voorbereid om in gesprek te gaan.
 • Kan ik als vrouw solliciteren bij DS Metaal?
  Zeker kunnen vrouwen bij ons solliciteren en niet alleen op functies op kantoor maar juist op functies als lasser, verspaner en metaalbewerker. In de metaalindustrie zijn vaardigheden, kennis en ervaring de belangrijkste criteria voor deze functies. DS Metaal neemt talent aan, geslacht speelt daarbij geen rol. Wij zijn trots op de vrouwen die bij ons werken in deze technische en gespecialiseerde beroepen. Vrouwen die geïnteresseerd zijn om bij DS Metaal te werken in deze functies kunnen we maar een advies geven: Doen!
 • Hoe reis ik naar DS Metaal?
  Met de auto of fiets: Om met de auto of fiets naar DS Metaal in Maastricht te reizen, kun je navigeren naar het volgende adres: Galjoenweg 19, 6222 NS Maastricht. Afhankelijk van je startpunt kunt ej het beste een routeplanner of navigatieapp gebruiken om de meest efficiënte route naar ons bedrijf te vinden. Met de trein of bus: Vanaf NS Station Maastricht Noord is het 5 minuten lopen naar DS Metaal.

Lees hieronder alvast wat onze collega's zo leuk vinden aan hun  job bij ons.

Engineering, Robotlassen en Logistiek

Waarmee kun jij DS Metaal verder helpen? 

Lasser DS Metaal.jpeg
Robotlassen DS Metaal.jpeg
Logistiek DS Metaal.jpeg

Engineering

Quality Solutions You Can Trust

Robotlassen

Experienced in the Field

Lasser

Unparalleled in the Industry

DS Metaal PNG transparante achtergrond.png
bottom of page